Search Engine Optimization, of afgekort SEO genoemd, is het optimaliseren van je website om zo hoog mogelijk te scoren bij allerlei zoekmachines (waarvan Google de meest gekende is). SEO is een proces van allerlei acties die ervoor zorgen dat een website hoger gaat scoren op zoektermen die relevant zijn voor jouw activiteit of bedrijf. Ze zeggen wel vaker dat als een website de eerste pagina van Google niet haalt, hij gewoon niet bestaat. Een opvatting die waarheid is. Gebruikers zijn door snellere digitalisering nu eenmaal lakser geworden en willen zo snel mogelijk vinden wat ze nodig hebben.


“Wat moet ik doen om op nummer 1 te belanden?”

Helaas is er geen exacte wetenschap die je de garantie kan geven om altijd op nr. 1 te staan. SEO is een intensief proces dat veel tijd vraagt. Een hoge ranking in Google hangt af van duizenden factoren die elk hun eigen impact hebben. Dit zijn volgens mij de belangrijkste factoren:

.1

CONTENT

.2

ZOEKVOLUME

.3

TECHNISCHE KRACHT

.4

CONCURRENTIE

.5

AUTORITEIT
  • Content: De bezoeker geven waarnaar hij op zoek is.
  • Volume: Het aantal uitgevoerde zoekopdrachten die relevant zijn aan jouw gewilde zoektermen.
  • Technische kracht: Hoe SEO-vriendelijk is de technische kant van jouw website?
  • Concurrentie: De sterkte van andere websites rond hetzelfde onderwerp.
  • Autoriteit: Hoeveel autoriteit kan jij aantonen ten opzichte van de zoekmachine?

Wat kan ik voor je doen?

Heb je hulp of advies nodig met SEO of wil je een opleiding op maat? Neem contact met me op en samen kijken we voor een gerichte oplossing.