Display en video advertising zijn die vervelende banners die je te zien krijgt op allerhande websites of bij het begin van een YouTube-filmpje. Het kan soms zeer opdringerig overkomen, maar het is al meermaals bewezen dat ze ook daadwerkelijk werken. Iedereen kan zich wel één of meerdere campagnes voor zich halen waar je onmiddellijk aan denkt bij dergelijke reclame. De doelstelling van zo’n campagnes zijn dan ook vaak naamsbekendheid en niet noodzakelijk meer verkoop, maar ook dat is niet altijd waar. Denk maar aan de retarget-banners die je vaak te zien krijgt wanneer je (opnieuw) een leeg winkelmandje hebt achtergelaten op een webshop. Soms is het net dat extra duwtje dat nodig is om het product ook daadwerkelijk aan te kopen. Kortom: de mogelijkheden dankzij display en video advertising zijn heel uitgebreid en kunnen van toepassing zijn op elk bedrijf en/of winkel. 

“Hoe bekender je bedrijf, hoe meer kans je hebt om gekozen te worden.”

Snel een video maken, vlug een bannertje ontwerpen en ervoor zorgen dat iedereen het ziet … Het is een scenario dat absoluut niet het verschil zal maken in je campagnes. Er komt veel meer voorbereidend werk bij kijken, wil je ervoor zorgen dat je je doelstellingen bereikt. Ik neem je alvast mee in de pijlers waar ik altijd naar vraag bij het opzetten van een dergelijke campagne:

.1

GOAL

.2

DOELGROEP

.3

MESSAGE

.4

PLACEMENTS

.5

ADS
  • Goal: Afhankelijk van wat je wil bereiken met je campagne is hij best ook anders uitgerold. Zo is naamsbekendheid een compleet andere insteek dan dat je overgaat naar effectieve sales-gedreven campagnes.
  • Doelgroep: Het is altijd heel belangrijk om te weten wie we gaan aanspreken. Willen we een heel breed publiek aanspreken of is het net heel gericht op bepaalde profielen die jouw boodschap moeten ontvangen?
  • Message: De boodschap die we naar onze doelgroep willen overbrengen, is altijd zo goed mogelijk afgestemd. Zo ga je tegen studenten een andere tone-of-voice gaan hanteren dan tegenover ouders met kleine kinderen.
  • Placements: Wat heel belangrijk is bij display en video advertising is de plaats waar deze op terechtkomen. Advertenties die bijvoorbeeld gericht zijn op ondernemers plaatsen we best op nieuwswebsites en niet op een mobile game.
  • Ads: Je effectieve advertentie is hetgeen waar al het voorgaande in wordt samengebracht. Je zorgt ervoor dat je boodschap correct bij de juiste doelgroep komt en dat het ook duidelijk is wat de opzet ervan is.

Wat kan ik voor je doen?

Heb je hulp of advies nodig met bannering en/of online videomarketing? Stuur me een mailtje en we kijken samen wat mogelijk is!